Şalter Çeşitleri ve Özellikleri
Şalter, elektrik devrelerinin açılıp kapatılmasını sağlar. Elektrik devrelerinin normal şeklide açılıp kapatılmasında görevli olan sigorta şalter çeşitleri, elektrik devrelerin yüksek akım ya da kısa devre durumunda zarar görmesini engellemeye yarar. Elektrik devrelerinin kesimini sağladığı için aynı zamanda devre kesici olarak da ifade edilen şalterler, güvenli bir kullanım elde edilmesinin yanı sıra koruma da sağlar.
Elektrik arızası durumunda, elektriğinizi istediğiniz gibi kesmek ve kontrol etmek istiyorsanız ANEL Elektromarket üzerinden sigorta şalter fiyatları hakkında bilgi alabilir, hemen kurulumunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Neden Şalter Kullanılır?
Shneider ürünleri içinde yer alan şalterler iş yerleri, ev ve okullar gibi farklı yaşam alanlarında, elektrik devreleri ve tesisatlarında kullanılır. Bu ürünler, elektrik devresinin açılıp kapatılmasını sağlar. Ayrıca şalterler açıp kapama işleminin yanı sıra, elektrik sistemlerinin güvenliğini sağlamada da rol oynar.
Elektrik devresine yüksek akımın ulaşması durumunda, kapatarak devrenin yanmasının önüne geçen kompakt şalter çeşitleri, yüksek koruma sağlayan ürünlerdir. Böylece şalterler, başta elektrik tesisatları olmak üzere yaşam alanlarında bulunan ve elektrikle çalışan cihazların korunmasında de önemli roller üstlenir.
Şalter Kullanım Alanları Nedir?
Elektrik tesisatlarının güvenliğini sağlamakla görevli olan Schneider şalter çeşitleri, fazla alanda kullanıma uygun olacak şekilde üretilen cihazlardır. Şalterler başta ev tesisatları olmak üzere;
- İş yeri
- Okul
- Enerji tesisleri
- Enerji nakil hatları
- Elektrik Devreleri
- Avm
- Hastane
- Fabrika ve sanayi tesisleri tesisatlarında kullanılır.
Kullanım alanınıza uygun şalter siparişi vermek istiyorsanız, şalter çeşidini anelelektromarket.com üzerinden belirleyebilirsiniz. Siparişinizin hızlı bir şekilde onaylanması ve kargoya verilmesi sayesinde kısa süre içinde şalter ürününüzü kullanmaya başlayabilirsiniz.
Şalter Çeşitleri Nelerdir?
Elektrik devresinin ve tesisatının güvenliğinden sorumlu olan şalterler geniş çeşitliliğe sahiptir. Kullanım alanları ve kullanım ihtiyaçlarına göre şalterler geniş bir çeşitliliğe sahiptir.
Kompakt Şalter
Kompakt şalter alçak gerilimlerde elektrik devresinin kesilmesini sağlar. Bu şalterler çeşitlerinin en yaygın kullanım alanı ise elektrik panoları ve telefon santralleridir. Birbirinden farklı özelliklere sahip olan kompakt şalterler çeşitlerine schneider kompakt şalter seçenekleri içinden ulaşabilirsiniz.
Pano Şalter
Pano şalter, elektrik devresinin kontrolünü sağlayan ana elemandır. Kumanda butonları ile devredeki elektrik iletimini başlatır ya da durdurmak için kullanılır.
Termik Şalter
Termik manyetik şalter, buton tipi şalterdir. Bu şalterler genellikle motorlar üzerinde kullanıma uygundur. Üzerinde buton yer alan bu şalterlerde, motorun çalışması ya da durdurulması buton sayesinde gerçekleştirilir. Manyetik şalter kullanımının önemli amacı, motorların aşırı akıma karşı korumaktır. Termik şalter fiyatları, ürünlerin özelliklerine göre değişiklik gösterir.
Motor Koruma Şalteri
Motor koruma şalteri, elektrik tesisatlarında güvenliği sağlamak için tercih edilen şalterlerdendir. Bu şalterler motorları, elektrik akımı etkisinden korumaya yarar. Böylece tesisat ya da elektrik cihazlarında yer alan motorların kullanım süresini artırır. Elektrik akımının çok yüksek olduğu durumlarda, motor koruma şalterleri koruma yaptıkları gibi alçak akım ya da kısa devre durumlarında da motorları korumaya alır.
Schneider termik manyetik şalter çeşitlerini ANEL Elektromarket şalter kategorisinden online şekilde satın alabilirsiniz.
Şalter Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Elektrik akımının kontrolünü sağlamak amacı ile devrelerin açılması ve kapanmasında kullanılan şalter seçiminde, bazı önemli kriterlerin göz önünde bulundurulması gerekir.
Şalter seçiminde dikkat edilmesi gerekenler;
- Şalterin hangi alanda kullanılması gerektiği daima önceliğiniz olmalıdır. Kullanım alanını belirlendikten sonra satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
- Elektrik şebekesine uygun olan amper özelliklerinde şalter seçimi yapmanız gerekir.
- Şalterlerin kaliteli ve güvenilir markalar tarafından üretildiğine dikkat etmeniz, uzun ömürlü ve güvenli bir kullanım için önemlidir.
- Akım türüne uygun şalterler kullanmalısınız.
- Dış ortamda kullanım için şalter seçilecekse, hava şartlarına uygun ürünler belirlemelisiniz.
- Uzun süreli bir kullanım elde edebilmek için aşınma ya da kırılmaya dayanıklı şalterler tercih edilmelidir.
- Şalter seçiminde, elektrik faz sayısı da göz önünde bulundurmalısınız.
Bunlar dışında doğru şalter seçimi yapmak için doğru bilgilere sahip olmanız gerekir. anelelektromarket.com üzerinden ürünler hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz. Bu sayede tesisatınıza en uygun olan şalterin hangisi olduğunu detaylı bir şekilde öğrenebilir ve hızlıca siparişinizi oluşturabilirsiniz.
En Uygun Fiyatlı Şalter Çeşitleri Anelelektormarket.com’da!
Elektrik şalter fiyatları her bütçeye uygun seçenekler sunar. Bu sebeple elektrik kontrolleri için şaltere ihtiyaç duyuyorsanız, bütçenize uygun modeller bulabilirsiniz. Şalter fiyatları; ürünün çeşidi, markası, akımı, kutup sayısı, tipi gibi etkenlere göre değişir. Bu sebeple tesisatınız için en uygun şalteri seçebilmeniz için anelelektromarket.com sitesinde bulunan filtreleme özelliğini kullanabilir ve aradığınız ürüne göre fiyatları görebilirsiniz.
Kompakt şalter fiyat gibi fiyat seçenekleri, ürün çeşide göre incelenebilir. Tüm şalter fiyatlarının en güncel haline ulaşmak için anelelektromarket.com üzerinden ilgili kategoriye gidebilir ve ürünlerin fiyatlarına göz atabilirsiniz. Kaliteli ürünleri ile kendini kanıtlamış Shneider şalterler ile sizi bir araya getiren ANEL Elektormarket, satın almak için tercih edebileceğiniz en güvenilir sitelerdendir. Bu site üzerinden aradığınız şalter çeşitlerine ve şalterler için yardımcı ürün çeşitlerine kolayca ulaşabilirsiniz.