Kontaktör Çeşitleri ve Özellikleri
Kontaktör, elektromanyetik ile anahtarlama yapan araçlardan biridir. Devreyi uzaktan kontrol etme imkanı sunan kontaktörlerin çalışma prensibi rölelere benzerdir. Ancak, röleler kontaktörlerden farklı olaraki oldukça büyük ve şiddetli akım üretiminde kullanılan araçlardır. Termikli kontaktör gibi kontaktör çeşitleri belirli aralıkta enerji alır.
Açık ya da kapalı kontakları olan kontaktörlerin, ana giriş ve çıkışları şiddetli akımlar için kumandalı kontrol etme özelliğine sahiptir. Kontaktör seçiminde, akımın düzgün şekilde dağılması için ana kontaktör yapılarının önemi büyüktür. Kontaktörlerde rahat bir kullanım elde edebilmek için akım çeşidine göre seçim yapılması oldukça önemlidir. Termik kontaktör, genellikle fazladan kontağa sahip olan kontartör çeşitlerindendir. Bu ürünlerin bazıları kullanımla yıpranır. Bazı kontaktörler ise kullanılmadığı zaman yıpranma yapmaz.
Schneider kontaktör gibi ürünler, kalitesi ile kullanıcılardan tam not alan ürünlerdir. Bu ürünlerin parçaları da diğer ürünler gibi akıma uygun olmalıdır. Kontaktörlerin pek çok farklı özelliğe sahip seçeneği vardır. ANEL Elektroteknik üzerinden Schneider 7.5 kw kontaktör gibi ürünler içinden seçimler yapabilir, güvenli bir kullanım elde edebilirsiniz. Schneider 4 kw kontaktör gibi kaliteli ürünlere uygun fiyat avantajları ile ulaşabilirsiniz.
İhtiyaçlara Uygun En Kaliteli Kontaktör Modelleri
4 kw kontaktör gibi modeller arasında en çok tercih edilen sessiz kontaktör çeşidi uzaktan kontrol edilebilen modellerdir. Bobine enerji verdikten sonra kontaklarının konum değiştirmesi şeklinde çalışan bu modeller, daha kolay bir kullanım sunar. Bu ürünlerin en temel özelliği, çalışma esnasında kontak sesi yaymamasıdır. Asansörlerinde geniş bir kullanım alanı bulan 220 kontaktör boyutları ile ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayabilirsiniz.
Bazı kontaktörlerin manuel olarak kontrol edilebilme özelliği de bulunur. Aynı zamanda fazla yer de kaplamayan kompakt ürünler, daha küçük alanlarda tercih edilir. Schneider 11 kw kontaktör, bu açıdan en çok tercih edilen modellerden biridir. Schneider electric kontaktör standart bir çalışma düzeneği ile çalışır. Yapısal olarak, standartlardan oldukça küçük boyutta olan bazı modeller yerden kazanç sağlanması istenen durumlarda tercih edilir.
Kontaktör seçiminde, kVAR değeri ve nominal çalışma gerilimi göz önünde bulundurulmalıdır. Bobin besleme gerilimi de dikkat edilmesi gereken diğer önemli noktalardan biridir. 11 kw kontaktör gibi ürün seçeneklerinin mekanik ve elektriksel ömürleri ve aç kapa döngü sayısı da dikkate alınmalıdır.
15 kw kontaktör gibi modeller içinden seçim yaparken, öncelikli olarak güç değerini belirlemeniz gerekir. Kontaktörlerin seçiminde yükün kutup sayısı, dahili yardımcı kontak sayısı, bobin gerilimi ve boyut gibi kriterler de önemli bir yere sahiptir. ANEL Elektromarket üzerinden 15 kw kontaktör fiyatları ve çok daha fazlası hakkında bilgi alabilir, hızlıca siparişinizi oluşturabilirsiniz.
Kontaktör Nasıl Çalışır?
Yaylı çalışma sistemine sahip olan kontaktörlerde, bu sistem elektromanyetizma ile işlevsel bir özellik kazanır. Manyetizmadan oluşan enerji kontaktör aracılığı ile bobinlere geçer. Böylece manyetizmalar birbirine yaklaşabilir ve kapanabilir. Bu işlemler sayesinde kontaktörün göerevi kontak görevidir. Neticede; bobinlere enerji gelmesi ile birlikte kontak kapanmış olur. Bobin enerjisi kesildiği zaman kontak açılır. Motorun açma kapama işleminde etkin olan bu özellik, pek çok farklı elektrikli motorda kullanım alanı bulur.
Bu çalışma sistemi hemen hemen yüz yıldır kullanılmaya devam ediyor. Bu sistemin önemli özelliklerinden biri de hala herhangi bir alternatifinin üretilememiş olmasıdır. Bu sebeple kontaktör, sektörde yaygın olarak kullanılmaya devam eder. Kontaktör fiyatları da özelliklerine ve markasına göre değişir.
En Uygun Fiyatlı Kontaktörler anelelektromarket’te!
5.5 kw kontaktör gibi kontaktör çeşitleri özelliklerine ve markasına göre farklı fiyat seçeneklerine sahiptir. Ürünlerin sahip olduğu özellikler, fiyatlarının belirlenmesinde son derece önemlidir. Schneider markası tarafından üretilen 30 kw kontaktör gibi modeller, hem bütçe dostu hem de kaliteli olması ile sıklıkla tercih edilir. Genellikle motor yol verme uygulamalarında motoru başlatmada ve durdurmada kullanılan asansör kontaktörler de, motor uygulamalarında kullanıldığı gibi aydınlatma ve Dc anahtarlama gibi alanlarda da geniş bir kullanım alanı bulur.
Sessiz olma özelliği ile tercih edilen kontaktör modelleri ise açılıp kapandığında mekanik ses oluşturmaz. Gürültüsüz alanlarda ya da bina içlerinde kullanıma uygun olan bu modeller, farklı kw alternatifleri ile satışa sunulur. Bu ürünlerin özelliklerine göre fiyatı da değişiklik gösterir. 7.5 kw kontaktör gibi ürünlerde kullanılan malzemeye göre fiyatı belirlenir. Çok sayıda kullanım seçeneğine sahip olan 16 a kontaktör çeşitleri gibi ürünler arasından uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Kontaktörlerin yük cinsine göre seçimi kullanım açısından son derece önemlidir. Arıza gibi sorunlarla karşı karşıya kalmamak için bu seçimin doğru yapılması gerekir. Siz de beklenti ve ihtiyaçlarına uygun olan kontaktör çeşidini ANEL Elektromarket’ten belirleyebilir, ihtiyaç alanlarınıza uygun çözümler üretebilirsiniz. Schneider kontaktör fiyatları ve daha birçok ürün bilgisine anelelektromarket.com üzerinden ulaşabilir uygun fiyat avantajlarından yararlanabilirsiniz.